Egna produkter (med speltid): 4
Motståndarens statistik: aikstats.se
IFK Göteborg
1932-09-18: AIK – IFK Göteborg 6–1
Anders Rydberg i målet kan bara se bollen gå in. Till vänster springer Urban Svensson.

Notering

Ernst Andersson fick i den 13:e minuten en spark på knät och haltade runt som vänsterytter resten av första halvlek. Till andra kom han inte till spel. I 55:e minuten hände samma sak Helge Jonsson som fick kliva av - och med 15 minuter kvar kolliderade Gunnar Rydberg med en motståndare så kraftigt att även han tvingades utgå. Kamraterna avslutade således matchen med bara 8 man på plan.

Laguppställning (2-3-5)

Tränare

Referat

Söndagen den 18:e september 1932, i vad som var lagens 46:e möte någonsin, och den 17:e gången lagen drabbades samman i Allsvenskan, gästade IFK Göteborg som bortalag AIK i ett klassiskt rivalmöte i Allsvenskans 9:e omgång säsongen 1932-33, inför 10 767 åskådare på Stockholms Stadion. IFK Göteborg mönstrade en startelva med en snittålder på 24,7 år - där 32-årige Gunnar Rydberg var äldst och 19-årige Arne Nyberg var yngst. Matchen, som blev en väldigt målrik tillställning, dömdes av Helmer Edlund och slutade för Blåvitts del dessvärre med förlust, 1–6, efter att i halvtid varit i underläge med 0–3. Resultatet innebar att matchen var IFK Göteborgs 14:e förlust mot AIK genom tiderna. IFK Göteborgs enda mål gjordes av Arne Nyberg. Assist i matchen stod Fritz Berg för.

Efter matchen - som spelades för 92 år sedan - kunde åskådarna i publiken, som var knappt 11 000 till antalet, konstatera att IFK Göteborg i och med matchresultatet hade stått som segrare vid 23 tillfällen, spelat nio oavgjorda matcher, och åkt på 14 förluster mot AIK, vilket kan jämföras med det dagsaktuella förhållandet idag, den 18:e maj 2024, som är 108 segrar, 44 oavgjorda matcher och 71 förluster.